Οδηγίες παρασκευής – Ιδέες Σερβιρίσματος
ΗΔΙΣΤΟΝ- Σπιτικά χειροποίητα αναψυκτικά χωρίς γλυκόζη χρωστικές συντηρητικά
ΗΔΙΣΤΟΝ- Σπιτικά χειροποίητα αναψυκτικά χωρίς γλυκόζη χρωστικές συντηρητικά
Για την βυσσινάδα
Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο χυμό στην ένδειξη με το κερασάκι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ή σόδα ή ανθρακούχο νερό στην ένδειξη με τη σταγόνα.
Τέλος γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο.
Στολίζουμε και γαρνίρουμε το ποτήρι με φλούδες φρούτων, μέντα, δυόσμο κ.λ.π
Για όλες τις άλλες γεύσεις
Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο χυμό στην ένδειξη με το φυλλαράκι.
Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Το πράσινο τσάι το προτείνουμε μόνο με νερό γιατί ταιριάζει καλύτερα.
Όταν χρησιμοποιούμε την φλούδα ενός φρούτου:
Για φλούδα (zest) κόβουμε 1-2 χιλιοστά σε πάχος προσπαθώντας να έχουμε όσο γίνεται λιγότερο το λευκό μέρος του φρούτου.
Γαρνίρουμε την φλούδα στο ποτό μας σημαίνει ότι στύβουμε την φλούδα ώστε να βγάλουμε τα αιθέρια έλαια στο ποτό και μετά την βάζουμε σε αυτό ως γαρνιτούρα (αφού της δώσουμε μια ελικοειδή μορφή).
Όταν χρησιμοποιούμε δυόσμο ή μέντα:
Χτυπάμε τον δυόσμο στα χέρια μας, προκειμένου να απελευθερωθεί το άρωμά του και το βυθίζουμε κατευθείαν στα υλικά που έχουμε στο ποτήρι. Κρατάμε τις κορυφές για τη διακόσμηση (τα μικρότερα φύλλα της κορυφής είναι και τα πιο αρωματικά). Τις χτυπάμε 1-2 φορές στο χέρι μας και στην συνέχεια στο χείλος του ποτηριού για να απελευθερώσουμε τα αρωματικά έλαια και μετά γαρνίρουμε το ποτό μας.